Friday, 22 November 2013

KURUS tapi SIHAT

Assalamualaikum & Salam Jumaat,

By the way dah few days nak tulis tapi asyik sibuk je. Memang Ain bukan doctor bertauliah yg dilantik ke ape ke. But I did my own research and would like to share this with those outside.

Ramai yang mengadu nak kurus nak kurus nak kurussssssssssss (mode histeria). Dah mkn ubat tu dah diet mcm ni tapi xjadi apa jugak. Kawan2 yang dikasihi sekalian, memang tak dinafikan bergelimpangan ubat kuruskan badan di pasaran sekarang yang boleh didapati dgn mudah dan murah. TETAPI, kawan2 yang amat dikasihi sekalian, tahukah anda bahawa tidak semua produk itu bersesuaian dgn tubuh anda dan tidak semua tubuh memiliki tahap metabolisme yg sama untuk menerima kesemua produk itu.




MEMANG! memang kita2 ni especially perempuan lah kan, kalau tgk je testimoni kurus dlm masa seminggu, kurus sekelip mata (kalau kelip dua kali xkurus) memang terus gelepor nak try. Tapi ada tak kawan2 yang teramat dikasihi sekalian mendapatkan maklumat yg tepat dan dikonsultasi oleh si penjual itu ketika ingin menggunakan produk tersebut (cuma ajar cara mkn je la). Jawapannya ialah TIDAK (ini adalah 9/10 respondents mengikut kajian saya). Dan ini termasuklah juga kawan2 saya yg ada menggunakan produk kurus ni.

Kat sini ain mls nak sebut pasal set kurus dari produk lain. Ain nak cerita pasal Shaklee ni je ha. Kawan2 tersayang sekalian, korang dgr org canang2 Shaklee ni mmg bagus. Sebab ingredients semulajadi. Tiada perisa tambahan. Tiada perwarna. Tiada bahan pengawet. YA. Memang semua tu betul. Tapi xcukup lagi ye kawan2. Kami di Shaklee diajar untuk bertanggungjawab mengambil tahu perihal alahan, memeriksa tahap kegemukan dan sebagainya sebelum anda men'consume' set kurus ini dan bukan main langgar sahaja seperti produk yg lain. Eh kawan2 xtakut ke kalau korang tu sebenarnya alahan pada sesuatu tp korang tgh consume benda yg korang alah. Korang sebenarnya xpyh nak mkn mahal2, bukan2 tp memadai ambil minimal vitamin. Xnak tau tu semua? Ni bila org ckp aku kurus mkn ubat tu,mkn ubat ni,semua nak tiru tanpa tahu hujung pangkal. Badan kita xsama ye kawan2 sayang semua.

So sesiapa yang rasa nak consume Set Kurus Shaklee ni boleh direct email Ain nurainnazli@gmail.com . Ain akan beri special guide, perhatian dan kasih syg kepada kawan2 yg membuat pembelian dgn Ain.

Sekian ok bye :P

No comments:

Post a Comment