Friday, 22 November 2013

KURUS tapi SIHAT

Assalamualaikum & Salam Jumaat,

By the way dah few days nak tulis tapi asyik sibuk je. Memang Ain bukan doctor bertauliah yg dilantik ke ape ke. But I did my own research and would like to share this with those outside.

Ramai yang mengadu nak kurus nak kurus nak kurussssssssssss (mode histeria). Dah mkn ubat tu dah diet mcm ni tapi xjadi apa jugak. Kawan2 yang dikasihi sekalian, memang tak dinafikan bergelimpangan ubat kuruskan badan di pasaran sekarang yang boleh didapati dgn mudah dan murah. TETAPI, kawan2 yang amat dikasihi sekalian, tahukah anda bahawa tidak semua produk itu bersesuaian dgn tubuh anda dan tidak semua tubuh memiliki tahap metabolisme yg sama untuk menerima kesemua produk itu.




MEMANG! memang kita2 ni especially perempuan lah kan, kalau tgk je testimoni kurus dlm masa seminggu, kurus sekelip mata (kalau kelip dua kali xkurus) memang terus gelepor nak try. Tapi ada tak kawan2 yang teramat dikasihi sekalian mendapatkan maklumat yg tepat dan dikonsultasi oleh si penjual itu ketika ingin menggunakan produk tersebut (cuma ajar cara mkn je la). Jawapannya ialah TIDAK (ini adalah 9/10 respondents mengikut kajian saya). Dan ini termasuklah juga kawan2 saya yg ada menggunakan produk kurus ni.

Kat sini ain mls nak sebut pasal set kurus dari produk lain. Ain nak cerita pasal Shaklee ni je ha. Kawan2 tersayang sekalian, korang dgr org canang2 Shaklee ni mmg bagus. Sebab ingredients semulajadi. Tiada perisa tambahan. Tiada perwarna. Tiada bahan pengawet. YA. Memang semua tu betul. Tapi xcukup lagi ye kawan2. Kami di Shaklee diajar untuk bertanggungjawab mengambil tahu perihal alahan, memeriksa tahap kegemukan dan sebagainya sebelum anda men'consume' set kurus ini dan bukan main langgar sahaja seperti produk yg lain. Eh kawan2 xtakut ke kalau korang tu sebenarnya alahan pada sesuatu tp korang tgh consume benda yg korang alah. Korang sebenarnya xpyh nak mkn mahal2, bukan2 tp memadai ambil minimal vitamin. Xnak tau tu semua? Ni bila org ckp aku kurus mkn ubat tu,mkn ubat ni,semua nak tiru tanpa tahu hujung pangkal. Badan kita xsama ye kawan2 sayang semua.

So sesiapa yang rasa nak consume Set Kurus Shaklee ni boleh direct email Ain nurainnazli@gmail.com . Ain akan beri special guide, perhatian dan kasih syg kepada kawan2 yg membuat pembelian dgn Ain.

Sekian ok bye :P

Saturday, 2 November 2013

2013

Assalamualaikum.

Seems like doing annual report je kat sini. Sebab? Sebab tulis setahun sekali. Haha. Seriously xperasan dah more than year xmenulis. Banyak hal, xsempat (cliche sgt alsn pemalas). Last post saya masih berstatus single (lepas kawin terus cakap 'saya' haha). Nothing much to say. Just would like to share this few happy moments in my life. Terima kasih Allah untuk semua ni. Jalan yg Kau lorongkan, kebahagiaan yg Kau pinjamkan (tiba2 sgt berubah kan). Eh tapi mmg lah. Lepas kahwin rasa mcm dah lain sikit. Xtau la nk describe. Bukan buat2, mmg dtg sendiri. But, maybe xsemua org camni kot :p. Iols je lelebeh gitew. Again, terima kasih Allah atas semua pemberianmu. Tahun ni banyak sgt yg best. Syukur3.

1. Terima kasih Allah, selamat di ijabkabul last May.

2. Terima kasih Allah, dapat suami understanding, caring, responsible, patient n so forth.

3. Terima kasih Allah, untuk lil caliph in my tummy. Mommy pray for ur healthy + cant wait for u to be here by our side syg :D

4. Terima kasih Allah, permudahkan urusan belajar & finally Alhamdulillah in two weeks time will be graduated as Master of Mass Comm student (esok nak amik jubah, excitednya!!!!)

5. Terima kasih Allah untuk segalanya.

Sunday, 24 June 2012

Keanu Reeves

Assalamualaikum & Good Day Peeps!


Title xnak kalah kan. Haha. Tu semua sebab ikut law of attraction gitu. Media practitioners cakap nak attract public camtu je cara, human interest (mentang2 masscom student :P). 

Banyak benda ilmiah lain yg nak share tp mls nk tulis. Korang tahu hari ni DS Najib bagi subsidi tire kat semua taxi driver? Alaaa yang bantuan Tayar 1Malaysia tu yang bulan lepas isi borang tu. Mesti Xtahu jugak kan? Sebab korang nak tunggu ain update jugak kan? Bukan bagi satu tire. Bukan dua. Tapi 4 tahu! E.M.P.A.T. (org lelaki suka sgt lah kalau dgr 4 ni kan. horh). Tapi yang tu later lah ain cerita. Tunggu media publish then ain bg link korang baca okai :) (ayat pemalas).  Pemurah sangat PM kita ni kan. Satu lagi janji ditepati (saya tidak dibayar untuk semua perkataan ini).  Yang xtahan semua 1Malaysia. Tayar pun 1Malaysia. Agak2 lepas ni ape lagi tah 1Malaysia. Adakah Donut 1Malaysia?  Atau WaterCooler 1Malaysia (ok bab mengarut bagi kat ain je okai). Sudah cukup cukup sudah ain. 

By the way di hari Ahad yang berbahagia ini apa yg korang kerjakan? Ain? 
Ni ha je la kerja ain hari ni. Ha ni mcm kat bawah ni.


 Buat apa?
Xbuat pape duk umah je. 

Xboring?
Gile ke xboring. Huh.

Pastu?
Pastu duk je lah diam2.

Lagi?
Duk rindu2.

Rindu? Rindu siapa?
Rindu dia ni hah.



Siapa ni?
:D


Okai malas dah nak main Q & A. Selamat malam semua. Tidur awal esok nak kerja kan.

And this song is for you SAYANG. (saja hilite2 pink nampak cam jambu cinta2 gitu) 
Goodnite peeps. :) (motif sgt entry ni kan kbai)







Saturday, 23 June 2012

Datingsss

Assalamualaikum & Good Day Peeps!!!


Best sgt jumpa boyfriend, tgk movie, share mkn popcorn, masuk kedai buku pastu mkn McD sundae choc top eh banyaklah lagi. Ok ni semua yg berlaku kt uols today BUT again not me 
(boyfriend kite jaoh *nangis). Horh. 

My Saturday is laaaaaagi SERONOK iaitu menyiapkan assignments yg berkeliaran dlm bilik kt rumah ni. Tapi me need to interview someone for the group assignment. So me going together with my group member, Kak Ell and Kak Miza (Kak Aza MIA). 

Thanking you Kak Ell since managed to get the person to be interviewed, thanking to you Kak Miza, photographer and recorder during the interview and sudi tumpangkan Ain nak p sana :P and thanking you Adik (Kak Ell's son for be there as technical man :P) and last but not least thanking you Kak Aza for the cooperation do the editing for previous group assignments. Even today you are not there but I can feel you(wah rase Kak Aza mcm hantu kan :P). 


Would like to share with you guys this thing (tp xde benda pun sebenarnya). We need to come out with a report on the TV station management and what not lah  for our Telecommunication Media Management subject. We did choose to report about NTV7, I Feel Gooooddddddddd. Hehe. YB Senator Dato Sri Effendi Norwawi (alaaaa suami Tiara Jacquelina tuuu yg buat Puteri Gunung Ledang tuuu)  was the founder of NTV7 on 1998 but on 2005 there was the acquisition of NTV7 by Media Prima Berhad due to few reasons. Kenapa lak nak tukar2 boss pulak kan, musykil2 :p(sebab ni lah yg kitorang try korek2. mcm investigator officer giteewww tapi sebenarnye mcm busybody kan). 

Alhamdulillah dgn interview yang berjalan lancar tanpa sebarang halangan (sj nk ayt pjg2), akhirnya kami berjaya mendapat jawapan untuk semua kemusykilan yang bermain di benak fikiran sejak sekian lamanya (waahhhh ayat novel mcm Ombak Rindu). Tapi semua tu xboleh la nak reveal here sebab semua pun private and confidential(mimpi lah kan nk dpt maklumat tu semua. Kitorang dpt ciput je pun haha). 

Cerita pun habis tapi nah tengok niiiiiiiiiiii :)


Ain + Kak Miza + Kak Ell: every seconds we are ohsem HAHA

Kunun2 promote NTV7 padahal dia pun xpernah tgk :P

Abaikan yg tgh berdiri tu. Sebenarnye nak amik logo2 kat atas tu je.

Hari ni dia lah date saya :)

Dia bawa saya makan disini :)

Dia pilih semua ini untuk saya dan saya dipaksa makan (mcm 3 hari xmkn oder byk2 camni)

Dipaksa lagi. Saya hampir pengsan dimeja makan. Bahaha

Muka gembiranya berjaya memaksa saya makan sampai habis (nmpk kan licin tu dia kaut semua)

Akibat paksaan makan yg terlampau sampai lidah terkeluar. Dunt try this at home!



It was one of the good Saturday me go through actually. Now get back to track finishing assignments. 

Sampai ketemu lagi ya. Great day ahead bye peeps! :) 



Friday, 22 June 2012

New New New :)


Assalamualaikum & Good Day Peeps!!!!


Ya Allah title xnak lagi macam promote barang ke ain. Huh. Ok abaikan je lah eh.

Its been ages me not writing here. Ouh me really do miss to be here (kunun2 :p.

Superbmanymuch (punya nk tunjuk byk) stuff need to be settled so that is why lah me xsempat nak bercanda mesra kat sini.

Ye lah kan nak prepare hantaran lagi, pelamin lagi, goodies for guest, caterer, huh banyak sgt lah (ni ayat org sibuk nak kawin BUT not me lah kan hihi).

Ok back to real life! Me actually have loadsssss 'thing' so called ASS SIGH MENT to be done. So inilah sebabnya me is not around for almost half year here (ok ni tipu lagi. xdelah byk mane pun assignment sbnrnye).

Ok sebenarnya macam ni...... me is MALAS. Ouh that is sound so negative. Me try to use other word yg proper sikit.

Ok sebenarnya macam ni.....me is not lazy BUT me is highly MOTIVATED to do nothing. Haaaa sound better right :). Yes me sooooo good in this matter of cakap pusing. 

 Me would like to share many more ahead. About what?
It's too many to be told just for a day. Keep in track so u guys will know the SURPRISES (menggelabah mcm org nak tahu sgt hal ko kan ain nk suh org keep follow bagai)

This is the SERIOUS part guys!!! Me did go through lotsa things that beyond my expectations sepanjang suku pertama tahun 2012 ni (mcm business report kan). Apa yang boleh me share, me will do here. But please again trust, there's many BIG thing happened (banyak sgt benda best sumpah :p tapi sama byk dgn benda xbest hihi). 

So in this very first entry for the 2012 year, me xrasa nak tulis byk2. Cukup bg geez then me will come back for another story mory okai. 

Lagu kat bawah ni saya tujukan kepada sesiapa yang terasa lah. Dengan ucapan bayangkan saya nyanyi lagu ni untuk awak. Auww.

Happy Moments with Love Peeps! Bye :)




Sunday, 27 November 2011

:: hope ::

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

At night when the stars

light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon

Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous

The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the

sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Trying to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on

the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there

Somewhere far away